عربستان سعودی: ۱۰۵ فروند هواپیمای ایرباس را بدون یک روز تاخیر تحویل می‌گیریم

معاون اجرایی ایرباس گفت آن‌ها علاقه‌مندند تا با کمک عربستان صنعت هوانوردی را گسترش دهند

نمایی از داخل یک هواپیمای ایرباس در خطوط هوایی عربستان سعودی-شبکه‌های اجتماعی

یک مقام ارشد خطوط هوایی عربستان سعودی اعلام کرد که مقامات این کشور با وجود وقوع برخی تاخیرها در تولیدات شرکت ایرباس فرانسه، اطمینان دارند جت‌های ایرباسی که پیش‌خرید کرده‌اند را بدون هیچ‌گونه تاخیر تحویل خواهند گرفت.

دولت عربستان سعوی در ماه مه و در بزرگ‌ترین سفارش تاریخ هواپیمایی‌ ملی‌اش، سفارش خرید ۱۰۵ فروند هواپیمای بدنه باریک ایرباس را ثبت کرد تا آن‌ها را میان سعودی‌ایرلاین و فلای‌دیل، دیگر شرکت هواپیمایی با بلیت‌های ارزان‌قیمت در این کشور تقسیم کند.

صالح العید، معاون مدیریت ناوگان و قراردادهای بین‌المللی هواپیمایی سعودی به رویترز گفت: «بر اساس قرارداد بنا است اولین هواپیما در سال ۲۰۲۶ تحویل داده شود و ادامه تحویل‌ها هم تا سال ۲۰۳۱ ادامه خواهد داشت.»

العید در مراسمی به مناسبت سفارش جدید خرید هواپیما از سوی عربستان سعودی، در کارخانه ایرباس در هامبورگ آلمان افزود: «ما از این زمان‌بندی تحویل کاملا رضایت داریم.» او همچنین اشاره کرد که هواپیمایی عربستان همچنان در حال تحویل گرفتن هواپیماهای ایرباس بر اساس سفارش قبلی خود است و افزود: «ما معتقدیم که تاریخ‌های تحویلی که در قرارداد‌ آمده، مطمئن هستند.»

مدیران چند شرکت هواپیمایی در کشورهای دیگر، در ماه‌های اخیر اعلام کرده‌اند که به دلیل اختلال در زنجیره تامین، با تاخیرهای بیشتری از سوی شرکت فرانسوی مواجه شده‌اند. تصمیم ایرباس برای کند کردن روند افزایش تولید و کاهش اهداف تحویل، انتظارات را برای تحویل هواپیماهای جدید در سال ۲۰۲۴ و بعد از آن پایین آورده است.

اما صالح العید تاکید کرد که شرکت‌های هواپیمایی عربستان سعودی برای اجرای برنامه‌های زمان‌بندی شده خود، به رسیدن به‌موقع هواپیماهای سفارشی وابسته هستند.

منابع آگاه در صنعت هوایی جهان به رویترز می‌گویند تاخیر در تحویل هواپیماهای پیش‌خرید شده، منجر به پرداخت غرامت و امتیاز قابل توجهی برای شرکت‌های هواپیمایی، از جمله بلوکه شدن پرداخت‌های جدید که برای جبران تورم موجود در بازار تنظیم می‌شود، شده است.

العید از اظهارنظر در مورد مذاکرات در حال انجام دولت عربستان برای خرید احتمالی هواپیماهای پهن‌پیکر بعدی خودداری کرد. یک مقام از گروه هواپیمایی سعودی، ماه گذشته میلادی گفته که این گروه در حال مذاکره با ایرباس و بوئینگ است تا تعداد خرید هواپیماهای پهن‌پیکر را افزایش دهد، زیرا سازندگان هواپیما با محدودیت‌هایی برای تولید جت‌های کوچک‌تر مواجه شده‌اند.

استیون گرین‌وی، مدیرعامل فلای‌دیل، در ماه ژوئن به رویترز گفت که این شرکت در حال بررسی سفارش احتمالی ساخت ۱۰ تا ۲۰ فروند هواپیمای پهن‌پیکر است.

عربستان سعودی در حال سرمایه‌گذاری ده‌ها میلیارد دلاری برای متنوع‌سازی اقتصاد خود و قطع وابستگی به درآمدهای سوخت‌های فسیلی است. در همین راستا، برنامه‌های هواپیمایی این کشور هم شامل راه‌اندازی شرکت‌های هواپیمایی جدید و احتمالا ساخت یک فرودگاه بین‌المللی عظیم برای رقابت با امارات محتده عربی، رقیب منطقه‌ای عربستان و قطب مسافرت خلیج فارس است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

داده‌های جدید شرکت ایرباس که در هفته اخیر منتشر شد نیز نشان‌دهنده افزایش مداوم تعداد سفرهای هوایی در خطوط هواپیمایی عربستان سعودی است.

ووتر ون‌ورش، معاون اجرایی در بخش بین‌الملل ایرباس، به رویترز می‌گوید: «در مناطقی مانند خاورمیانه، آسیا یا آمریکای لاتین، شاهد رشد بزرگی در صنعت هوایی هستیم، و البته که توافق ما با عربستان سعودی هم نمونه خوبی از این چشم‌انداز است.»

هواپیمایی دولتی سعودی پیش از این هم از هواپیماهای بدنه باریک ایرباس استفاده می‌کرد، اما سفارش ۱۰۵ فروندی جدید به‌عنوان یک پیروزی قابل توجه برای عربستان سعودی است.

شرکت بوئینگ آمریکا نیز برای تامین این سفارش نقش پررنگی دارد. بوئینگ سال گذشته سفارش ترکیبی بزرگی را برای هواپیماهای پهن‌پیکر ۷۸۷ از هواپیمایی سعودی و یک شرکت هواپیمایی ملی جدید در این کشور به نام ریاض‌ایر دریافت کرد.

ون‌ورش گفت: «هدف ما این است که بخشی از این پروژه باشیم و به رشد خود با کمک عربستان سعودی ادامه دهیم.»

در همین حال گزارش‌ها حاکی از آن است که عربستان سعودی در راستای افزایش سهم این کشور در تولید، مشغول مذاکره با بویینگ و ایرباس است تا مجوز استفاده از آلومینیوم و تیتانیوم عربستان سعودی برای ساخت هواپیماهای این دو غول صنعت هواپیماسازی صادر شود. کسب این مجوز احتمالا به دو شرکت هواپیماسازی کمک خواهد کرد تا بر برخی مشکلات از جمله تهیه مواد خام غلبه کنند.

بیشتر از جهان